Το γκρι εξακολουθεί να κυριαρχεί και να μας καλεί να διαλέξουμε τις αγαπημένες μας από τις αμέτρητες αποχρώσεις του. Κι ενώ για πολλούς θεωρείται χρώμα του χειμώνα, έρχεται να μας πείσει πως ακόμα και την άνοιξη μπορεί κάλλιστα όχι μόνο να «σταθεί», αλλά και να φωτίσει τον χώρο μας. Το μυστικό κρύβεται στην απόχρωση. Η εποχή προστάζει τη φωτεινή πλευρά του κι εμείς υπακούμε πλαισιώνοντάς τη άλλοτε με σκουρόχρωμα και μεταλλικά διακοσμητικά και άλλοτε με παστέλ πινελιές. Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να το «παντρεύουν» με λευκό για ακόμα περισσότερη λάμψη – η επιλογή είναι δική μας. 

 

  1. Το επιστρατεύουμε για να δώσουμε ένταση σε έναν τοίχο του σπιτιού μας, συνδυάζοντάς το ταυτόχρονα με άλλες αποχρώσεις, αλλά και με γεωμετρικά patterns τα οποία θα αναδείξουν την υπόστασή του.
  1. Βάζουμε στο παιχνίδι τις ταπετσαρίες. Μπορούν αναμφίβολα να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μία ενδιαφέρουσα γωνιά χρησιμοποιώντας ως φόντο το αγαπημένο μας χρώμα, η οποία πραγματικά θα χαρίσει έξτρα πόντους στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

 

  1. Το ενσωματώνουμε στο σκηνικό μας συνδυάζοντάς το με ξύλινες λεπτομέρειες, γκρίζα βαριά υφάσματα και αποχρώσεις δανεισμένες από την πιο γλυκιά παλέτα της φύσης…

 

 

Photos: Deborah Diem, Justin Schüler, tu tu, Behy Studio, via Unsplash