Όχι, δεν αναφερόμαστε στη θέρμανση. Την αφήνουμε στην άκρη στο συγκεκριμένο άρθρο. Αναφερόμαστε στη -σωστή!- ατμόσφαιρα η οποία αρκεί για να ζεστάνει έναν χώρο (κατά κάποιο τρόπο) με την πρώτη ματιά. Λοιπόν, ποια είναι τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να επιστρατεύσουμε αυτή την εποχή προκειμένου να ζεστάνουμε τον χώρο μας χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό παραπάνω;

  1. Λέμε «ναι» στις γήινες αποχρώσεις. Αυτό, δεν ισχύει τόσο για τους τοίχους, όσο για το πάπλωμα, τα σεντόνια ακόμα και κάποια διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια τα οποία μπορεί να έχουμε στο κρεβάτι μας. Το καφέ, το μπεζ, ή ένα πιο… γήινο πορτοκαλί θα μπορούσαν κάλλιστα να ταιριάξουν με ένα σκούρο πράσινο, ένα μπορντώ ακόμα και με μία dirty pink απόχρωση (αν τα πολύ σκούρα μας πέφτουν… βαριά).
  2. Επιλέγουμε ζεστές, πλούσιες υφές. Μια μάλλινη κουβέρτα, ένα fleece ή βελούδινο ριχτάρι, ένα αφράτο πάπλωμα… Όλα μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο κρεβάτι μας. Ναι, καλά διαβάσατε: Όχι ένα από αυτά, αλλά… όλα μαζί μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα υπέροχο σκηνικό θαλπωρής και χαλάρωσης.
  3. Παίζουμε με των φωτισμό. Μπορούμε να αλλάξουμε τα αμπαζούρ στα φωτιστικά μας; Τότε το κάνουμε φροντίζοντας να τα συνδυάσουμε (όσον αφορά τις αποχρώσεις τους) με τα σκεπάσματα τα οποία έχουμε επιλέξει. Επίσης, βάζουμε στο παιχνίδι τα κεριά και ενσωματώνουμε ένα ντίμερ στο φωτιστικό μας.
  4. Προσθέτουμε… κουρτίνα! Μπορεί να αγαπάμε τις λεπτές, φωτεινές, αραχνούφαντες κουρτίνες μας, πιστέψτε με, όμως, ένα δεύτερο ζευγάρι κουρτίνες, πιο χοντρές και βαριές και σε πιο σκούρες αποχρώσεις θα ζεστάνει τον χώρο όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και στην κυριολεξία, αφού θα κόψει (έστω και λίγο) το κρύο που μπαίνει από τα τζάμια στο εσωτερικό του σπιτιού.
  5. Επενδύουμε σε ένα ζεστό, αφράτο χαλί. Βασικά, μπορεί να μην είναι χαλί, αλλά μία ολόμαλλη φλοκάτη. Ό,τι κι αν επιλέξουμε, θα προσθέσει πόντους τόσο στη διακόσμηση, όσο και στην (ζεστή) ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαράς μας.

 

Photo: Emmarose via Unsplash