Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μπορούμε να «κλέβουμε» κάποια από τα στοιχεία της φύσης και να τα ενσωματώνουμε στον δικό μας επίγειο παράδεισο. Πώς μπορούμε, όμως, να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά σε κάθε χώρο του σπιτιού μας;

Στο σαλόνι κυριαρχεί το λευκό, το οποίο όμως κάλλιστα μπορεί να δώσει τη θέση του σε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως π.χ. το καφέ, το λαδί ή το σκούρο μπεζ. Το ξύλο και η ψάθα είναι δύο υλικά τα οποία μπορούμε να μεταχειριστούμε χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού «δένουν» απόλυτα μεταξύ τους.

Στην κρεβατοκάμαρα κυριαρχεί το φως του λευκού και έρχεται να αναδείξει το ξύλο το οποίο μπορεί να δεσπόζει στο πάτωμα, στα έπιπλα ή σε κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Εναλλακτικά, ακολουθούμε μια πιο «ζεστή» εκδοχή, η οποία αποτελείται από τις αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Τις υιοθετούμε, λοιπόν, στα σκεπάσματα, τις κουρτίνες, ακόμα και σε μια ταπετσαρία που θα μπορούσε να δώσει άλλη διάσταση στον χώρο.

Στην κουζίνα οι ξύλινες επιφάνειες ουσιαστικά θα κάνουν όλη τη δουλειά. Θα μας δώσουν αυτό το «φυσικό» αποτέλεσμα, το οποίο στη συνέχεια μπορούμε να αναδείξουμε με βαζάκια σε ουδέτερα χρώματα με ξύλινες λεπτομέρειες αλλά και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ της κουζίνας, τα οποία θα πρέπει να κινούνται στο ίδιο ύφος. Τέλος, δεν παραλείπουμε να προσθέσουμε κάποια μυρωδικά κοντά στο παράθυρο ή σε κάποια άλλη γωνιά της κουζίνας μας. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τα φυτέψουμε σε γυάλινα ποτήρια «βάζοντας στο παιχνίδι» ακόμα και την υφή (και το χρώμα) του χώματος.

Στον χώρο του μπάνιου παίζουμε περισσότερο με τα διακοσμητικά. Επιλέγουμε είδη υγιεινής σε λιτές γραμμές και ανοιχτόχρωμα πλακάκια και «σπάμε» τη μονοτονία του λευκού χρησιμοποιώντας γυάλινα διακοσμητικά και λευκά είδη στις γνωστές αποχρώσεις (πράσινο, μπεζ, καφέ), αλλά και κάποια ξύλινα αξεσουάρ. Εδώ φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα ψάθινα και ξύλινα κουτιά με τα… απολύτως απαραίτητα. Αυτά, θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το μπάνιο μας καλά οργανωμένο, καθαρό και τακτοποιημένο.

Photo: DESIGNECOLOGIST on Unsplash