Έχουμε βάψει το σπίτι μας με τα αγαπημένα μας χρώματα. Αλήθεια, όμως, έχουμε σκεφτεί ποτέ αν όντως τα χρώματα που έχουμε επιλέξει ταιριάζουν στον κάθε χώρο; Στις γραμμές που ακολουθούν, θα βρούμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε προκειμένου να ξέρουμε πώς θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να ανανεώσουμε το χρώμα των τοίχων του σπιτιού μας. 

Χώρος υποδοχής: Ένα ζεστό, φωτεινό χρώμα, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία μιας φιλικής ατμόσφαιρας, είναι αυτό που ζητάμε για τον πρώτο χώρο στον οποίο βρίσκεται κάποιος με το που περνάει την πόρτα του σπιτιού μας. Αν υπάρχει ένα «φιλικό» χρώμα, αυτό δεν είναι άλλο από το πορτοκαλί.  

Σαλόνι: Τόσο οι αποχρώσεις του πράσινου, όσο και οι γήινες αποχρώσεις θα ταίριαζαν πολύ στο καθιστικό μας. Γιατί; Επειδή δημιουργούν μια ζεστή, ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς να κουράζουν το βλέμμα και το μυαλό μας. Το λευκό, από την άλλη, αποτελεί ένα κατεξοχήν βασικό χρώμα για τον συγκεκριμένο χώρο, μια και μπορεί να ξεκουράσει το βλέμμα μας και να μεγαλώσει τον χώρο μας.  

Κουζίνα: Το κόκκινο, το πορτοκαλί, αλλά και το κίτρινο κροκί, θεωρούνται χρώματα τα οποία… ανοίγουν την όρεξη. Μία θέση στην κουζίνα μας τους αξίζει. Ωστόσο, λόγω του ότι είναι αρκετά έντονα χρώματα, μπορεί να μας κουράσουν. Μία μέση λύση, λοιπόν, θα ήταν το να βάφαμε μόνο έναν από τους τοίχους της κουζίνας μας με κάποιο από αυτά τα χρώματα ούτως ώστε να μη μας κουράσει το έντονο αποτέλεσμα. 

Κρεβατοκάμαρα: Για την κρεβατοκάμαρα επενδύουμε σε πιο παστέλ αποχρώσεις οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποβάλουμε το στρες της ημέρας και να χαλαρώσουμε λίγο πριν πάμε για ύπνο. Το απαλό ροζ, το γαλάζιο ή το πολύ απαλό μωβ αποτελούν κάποιες από τις εναλλακτικές μας. Σε αυτά, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και τις πιο ανοιχτόχρωμες γήινες αποχρώσεις.

Μπάνιο: Τα ανοιχτόχρωμα, φωτεινά χρώματα μπορούν να κάνουν το μπάνιο μας να φαίνεται πιο μεγάλο. Οπότε, επενδύουμε σε αυτά, διαφορετικά μπορούμε -αν θέλουμε- να κινηθούμε στις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.  

Γραφείο: Σύμφωνα με αποτελέσματα σχετικών ερευνών, το κίτρινο χρώμα, συμβάλει στην καλύτερη διεκπεραίωση της πνευματικής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την διάθεση και ενισχύει τη μνήμη. Για όλους αυτούς τους λόγους, ενδείκνυται για ένα γραφείο.

 

Extra Tip: Είναι σημαντικό το χρώμα που θα επιλέξουμε για έναν χώρο να “δένει” με τα έπιπλα και τα υφάσματα που βρίσκονται σε αυτόν. Αυτό, είναι ίσως ένα βασικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, εκτός κι αν έχουμε σκεφτεί να αλλάξουμε εξ’ ολοκλήρου τη διακόσμηση του χώρου μας. 

 

Photos: sfgirlbybay via Pinterest