Για κάποιον λόγο, πολλοί έχουν πάρει από φόβο το συγκεκριμένο μοτίβο. Τους φαίνεται «γιαγιαδίστικο», ξεπερασμένο ή πολύ κοριτσίστικο. Η αλήθεια όμως είναι πως τα floral είναι μοντέρνα και… unisex, αρκεί να χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο!

  • Το μέγεθος μετράει!

Ένα μεγάλο λουλουδάτο σχέδιο τυπωμένο σε μικρή επιφάνεια, δείχνει αρκετά μοντέρνο. Από την άλλη, μια σειρά από μικροσκοπικά ανθάκια πάνω σε ένα μαξιλάρι αφήνουν μια πιο γλυκιά, vintage αίσθηση.

  • Δεν είναι όλα τα floral «γιαγιαδίστικα»!

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Ο τρόπος που θα συνδυάσουμε, λοιπόν, τα μοτίβα αλλά και το ύφος των επίπλων που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αυτά που θα καθορίσουν το στιλ!

  • Ταιριάζουν με όλα!

Το συγκεκριμένο pattern μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε είδος διακόσμησης, αρκεί να επιλέξουμε αποχρώσεις οι οποίες θα συνδυάζονται με τα χρώματα του σπιτιού μας. Βασική προϋπόθεση; Να ταιριάζει –πάνω απ’ όλα– με το γούστο μας!

  • Δεν είναι (μόνο) γυναικεία υπόθεση.

Όχι, τα λουλουδάτα μοτίβα δεν είναι μόνο για τους «γυναικείους» χώρους. Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και στους «ανδρικούς», αρκεί να επιλεχθούν τα κατάλληλα μοτίβα στις κατάλληλες αποχρώσεις. Π.χ. ένα αρκετά μεγάλο, λιτό γραμμικό σχέδιο σε ουδέτερες αποχρώσεις, θα μπορούσε να αποδειχτεί φιλικό και… κατάλληλο για το ανδρικό κοινό.

2 είδη, πολλές χρήσεις!

Το κλασικό floral

Πρόκειται για τα μοτίβα τα οποία «παίζουν» σε παστέλ αποχρώσεις και αποτελούνται από «εύθραυστα» άνθη και λεπτεπίλεπτα λουλούδια, αφήνοντάς μας μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας. Αυτά, μπορούν να συνδυαστούν με μονόχρωμα, καρό, ριγέ ή πουά υφάσματα σε ανάλογες αποχρώσεις. Βασική προϋπόθεση; να μην τα χρησιμοποιήσουμε σε όλο τον χώρο, αλλά να επιλέξουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία. π.χ. στις κουρτίνες και τα μαξιλαράκια, σε μια όμορφη πολυθρόνα, στο κρεβάτι ή τον καναπέ και -φυσικά- στα σερβίτσια μας!

 

…και η μοντέρνα εκδοχή του.

Έντονα, δυναμικά και συχνά υπερμεγέθη, τα συγκεκριμένα μοτίβα δείχνουν φρέσκα και τολμηρά. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς φόβο στον χώρο μας, απλά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως… θα τον «κυριεύσουν»! Αν η ιδέα δεν μας τρομάζει, λοιπόν, τολμάμε να χαρίσουμε στο σπίτι μας έναν πιο ανοιξιάτικο αέρα επιστρατεύοντας την πιο μοντέρνα εκδοχή των floral.

Photo: Ali Inay via Unsplash