Ποιος είπε ότι θα πρέπει να χαλάσουμε μια περιουσία για να ομορφύνουμε το μπάνιο μας; 5 απλά βήματα, μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας. Βασική προϋπόθεση; Να σημειώσουμε τις ανάγκες μας και να καταλήξουμε στο στιλ το οποίο θα θέλαμε να δώσουμε στον χώρο μας, έχοντας στο μυαλό μας το εξής: Σημασία δεν έχει πόσο μεγάλος είναι ο χώρος, αλλά πόσο μεγάλη είναι η φαντασία μας! Επόμενο βήμα; Να περάσουμε σε κάποιες πιο… πρακτικές εργασίες τις οποίες μπορούμε να αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας μόνοι μας ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού τεχνίτη.

  1. Επιδιορθώνουμε. Ελέγχουμε αν λειτουργούν όλα καλά (βρύσες, καζανάκι κ.λπ.) και φτιάχνουμε ό,τι χρειάζεται επιδιόρθωση.
  2. Μονώνουμε. Επιστρατεύουμε κάποιο ειδικό στεγανωτικό και αντιμουχλικό, για να προστατεύσουμε τους τοίχους μας από την υγρασία.
  3. Βάφουμε. Επιλέγουμε το χρώμα της αρεσκείας μας για τους τοίχους και τα κουφώματα.
  4. Αντικαθιστούμε τα πλακάκια. Ακόμα κι αν δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε όλα τα πλακάκια στο μπάνιο μας, μπορεί να υπάρχουν κάποια τα οποία έχουν ραγίσει ή έχουν σπάσει. Στην περίπτωση αυτή, φροντίζουμε για την αντικατάστασή τους, ούτως ώστε να μην μας χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
  5. Στολίζουμε! Κρεμάμε κουρτίνες και κουρτινάκια, επιστρατεύουμε μικρά γλαστράκια, φτιάχνουμε τα ράφια και τους χώρους αποθήκευσης και γενικά προσθέτουμε εκείνες τις extra πινελιές, οι οποίες θα μας χαρίσουν ένα ακόμα πιο όμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα.

Αυτό το κάτι παραπάνω…

Εφοδιάζουμε τα ντουλάπια και τα ράφια μας με αρωματικά άλατα, κεριά και σαπούνια, επιστρατεύουμε ξύλινα και ψάθινα καλάθια για να οργανώσουμε τα μικροαντικείμενα που μπορεί να έχουμε και δεν ξεχνάμε να ξεφορτωθούμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια. Τέλος, επενδύουμε σε ένα καλό και όμορφο σετ πετσέτες μπάνιου στα χρώματα της αρεσκείας μας- είναι απίστευτο πόσο μπορεί να ομορφύνει τον χώρο μία πετσέτα!

Photos: via Pinterest