Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που βλέπουν έναν μικρό χώρο σαν μία μεγάλη πρόκληση, τότε αυτό το μπάνιο αποτελεί καυτό θέμα προς συζήτηση και αναζήτηση… μεγεθυντικών ιδεών! Ξεκινάμε από… τη βάση και επενδύουμε σε ένα όμορφο δάπεδο το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του. Από τη στιγμή που το μοτίβο της… «σκακιέρας» παραμένει της μόδας και το black & white επανέρχεται δριμύτερο, γιατί να κάνουμε πίσω;

 

Επενδύουμε τους τοίχους (ή ένα κομμάτι αυτών – στη δική μας περίπτωση, τα πλακάκια χρησιμοποιούνται μόνο στον χώρο του ντους) με λευκό γυαλιστερό πλακάκι και χαρίζουμε λάμψη στον χώρο, ενώ φυλάμε το μαύρο χρώμα (το οποίο δίνει στιλ) για το δάπεδο (σε συνδυασμό πάντα με το λευκό), αλλά και για κάποιες λεπτομέρειες όπως π.χ. τον σκελετό της ντουλάπας, τη βάση του νιπτήρα, την κορνίζα του καθρέπτη. Με αυτόν τον τρόπο θαρρεί κανείς πως δημιουργούμε λεπτές γραμμές οι οποίες οριοθετούν επακριβώς τον χώρο των πραγμάτων. Αναμφίβολα το μέταλλο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και χρησιμοποιείται άφοβα τόσο στα χρηστικά αντικείμενα, όσο και στη διακόσμηση του χώρου.

 

Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό οροφή, όπως π.χ. ένας… πολυέλαιος προσδίδει στιλ και πολυτέλεια (στοιχεία τα οποία μπορούν κάλλιστα να συμβαδίσουν και με έναν μικρό χώρο), ενώ τα αφρόλουτρα μπορούν να μπουν σε γυάλινα μπουκάλια προκειμένου να αποτελέσουν κι αυτά κομμάτι στης διακόσμησης. Επόμενο βήμα; Επιστρατεύουμε γλάστρες με κάθε λογής πρασινάδα για να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο τον χώρο!

 

Τέλος, ένα γυάλινο διαχωριστικό στο ντους δεν διχοτομεί τον χώρο, αλλά τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερο. Επιπλέον, χαρίζει μία έξτρα νότα πολυτέλειας η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν στη θέση του γυάλινου διαχωριστικού, χρησιμοποιούσαμε π.χ. μια απλή κουρτίνα.

 

Extra Tips:

 

  • Επενδύοντας σε «ψαγμένα» διακοσμητικά στοιχεία, αναβαθμίζουμε αυτόματα τον χώρο και βάζουμε το μικρό του μέγεθος σε δεύτερη μοίρα.
  • Οι αποχρώσεις στις οποίες επιλέγουμε να κινηθούμε δεν διαφέρουν πολύ. Κινούνται όλες στην ίδια γκάμα και ως βασικό χαρακτηριστικό τους αναγνωρίζουμε την ιδιότητά τους να χαρίζουν φως και λάμψη στον χώρο.
  • Οι πετσέτες παρεκκλίνουν λίγο από τη χρωματική μας παλέτα, οι χειροποίητες λεπτομέρειές τους όμως τις βάζουν και πάλι μέσα στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

 

 

Photo: Jose Soriano via Unsplash