(Συνθετικά) φτερά και πούπουλα, πολύχρωμες χάντρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, λίγα ολόφρεσκα λουλούδια, αλλά και κάποια άλλα (προσιτά) στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας και να «τρυπώσετε» στην καρδιά της πασχαλιάς και της Άνοιξης.

  • Αναζητάτε έναν πρωτότυπο τρόπο για να σερβίρετε τα ορεκτικά σας; Μόλις τον βρήκατε: Βάψτε αβγά χωρίς να τα βράσετε και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το εσωτερικό τους (το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή). Αφού τα καθαρίσετε εσωτερικά, μπορείτε να τα γεμίσετε με διάφορες ατομικές λιχουδιές. Τέλος, τοποθετείστε τα πάνω στα χρωματιστά χαρτάκια που χρησιμοποιείτε π.χ. όταν φτιάχνετε ταρτάκια και στολίστε τα στην πιατέλα σας.
  • Μη διστάζετε να βάλετε τα λουλούδια στην κουζίνα σας. Γιατί; Μα, φυσικά, επειδή μπορούν να απογειώσουν την εμφάνιση τόσο των γλυκών, όσο και των αλμυρών δημιουργιών σας. Τα βρώσιμα λουλούδια είναι must και αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τα χρησιμοποιήσετε.
  • Τι θα λέγατε αν φτιάχνατε μόνες σας τις λαμπάδες σας (τις δικές σας ή των αγαπημένων σας προσώπων); Λίγο λευκό κορδόνι και μερικές μικρές χάντρες στην αγαπημένη σας απόχρωση είναι όλα όσα θα χρειαστείτε. Βασική προϋπόθεση; Να ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας.
  • Μια μεγάλη πιατέλα σε παστέλ αποχρώσεις με 2-3 βαμμένα αβγά και λίγα φρέσκα λουλούδια θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το βασικό κομμάτι του στολισμού του τραπεζιού σας. Εύκολα, απλά και γρήγορα!

 

Photo: Lesly Juarez via Unsplash