Ένα άκρως καλοκαιρινό θέμα σας ετοιμάσαμε σήμερα. Ένα θέμα μέσα από το οποίο φαίνεται πως για να διακοσμήσει κανείς τον χώρο του, δεν χρειάζεται να επενδύσει σε πανάκριβα αντικείμενα και εξεζητημένα υλικά. Αρκεί μόνο να έχει φαντασία και να μπορεί να συνδυάσει με έξυπνο τρόπο ακόμα και τα πιο παράξενα υλικά. Επιπλέον, θα πρέπει να κοιτάζει πίσω από τα αντικείμενα και να ανακαλύπτει διαφορετικές χρήσεις τους πέρα από τις συμβατικές. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες φωτογραφίες στις οποίες θα δείτε πώς με διάφορα ψάθινα καλάθια, μπορείτε να γεμίσετε τη γωνιά ενός τοίχου, χαρίζοντας στο χώρο σας μια άλλη -πιο καλοκαιρινή- διάσταση. Τα καλά νέα; Τα ψάθινα καλάθια είναι της μόδας. Γιατί; Για τρεις απλούς -αλλά σημαντικούς- λόγους:

1. Είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, τα οποία συγκαταλέγονται ανάμεσα στις τάσεις τη εποχής. Μια εποχή η οποία προστάζει να χρησιμοποιούμε υλικά δανεισμένα από τη φύση.

2. Μοιάζουν… χειροποίητα. Λέμε «μοιάζουν» γιατί μπορεί όντως να είναι χειροποίητα, μπορεί και όχι. Όπως και να έχουν τα πράγματα, καταφέρνουν να χαρίσουν σε έναν χώρο αυτή την cozy αίσθηση που τόσο αγαπάμε.

3. Αποτελούν ένα ethnic στοιχείο το οποίο μπορεί κάλλιστα να εναρμονιστεί με οποιοδήποτε περιβάλλον – τόσο εσωτερικό, όσο και εξωτερικό. Αν, λοιπόν, αγαπάτε τη συγκεκριμένη αισθητική, δε μένει παρά να τα επιστρατεύσετε και να τους επιτρέψετε να ομορφύνουν τον χώρο σας.

Ιδανικό σημείο για να εφαρμόσετε το συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης; Μα, φυσικά, το εξοχικό σας, μια και αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση η οποία έχει τη δύναμη να αλλάξει το ύφος ενός χώρου στη στιγμή! Δε μένει παρά να ρίξετε μια ματιά στις προτάσεις που σας έχουμε συγκεντρώσει και να καταλήξετε σε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο τόσο στην αισθητική, όσο και στον χώρο σας.

Photos: Zachary Staines via Unsplash.com & via Pinterest