Μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά… και η λίστα συνεχίζεται. Οι επιλογές μας είναι πολλές και όλες έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Δε μένε παρά να κάνουμε μία ματιά στην αγορά, να σκεφτούμε τις ανάγκες και το budget που μπορούμε να διαθέσουμε και να διαλέξουμε αυτά που μας ταιριάζουν. Προηγουμένως, όμως, ας ρίξουμε μια ματιά και στις γραμμές που ακολουθούν…

Μεταλλικά: Αναμφίβολα, τα μεταλλικά έπιπλα είναι ανθεκτικά και μπορούμε να τα έχουμε για πολλά χρόνια, αρκεί να επενδύουμε λίγο χρόνο για τη συντήρησή τους (ούτως ώστε να κρατήσουμε μακριά τη σκουριά). Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με διάφορα υλικά όπως π.χ. μάρμαρο, γυαλί, ακόμα και ξύλο (ζεσταίνοντας την όψη τους), ενώ αν αποφασίσουμε να ανακαινίσουμε τον χώρο μας, μπορούμε απλά να αλλάξουμε το χρώμα τους και να αποκτήσουμε ένα ολοκαίνουριο σαλόνι εξωτερικού χώρου! Είναι βαριά, το οποίο τα κάνει σταθερά, αλλά και… δυσκίνητα.

Ξύλινα: Κακά τα ψέματα – τα ξύλινα έπιπλα αποτελούν, ίσως, την πιο αγαπημένη λύση πολλών ανθρώπων. Βλέπετε, μπορούν να ταιριάξουν σχεδόν σε όλους τους χώρους, δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα και ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά (αρκεί να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τη συντήρησή τους), αλλά καλό θα ήταν να μαζεύονται ή να καλύπτονται με κάτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπαμπού: Μπορούν να χαρίσουν ένα όμορφο, φυσικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου μας. Χρειάζονται συντήρηση, ενώ ο καθαρισμός τους μπορεί να κρύβει κάποιες… προκλήσεις – ιδιαίτερα αν διαθέτουν γωνίες ή ανάγλυφα σχέδια.

Αλουμινένια: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. Γιατί; Επειδή είναι ανοξείδωτα και ανθεκτικά. Ενδείκνυνται για πιο… minimal χώρους, χάρη στις μοντέρνες, λιτές γραμμές τους. Αν αγαπάμε τη ζεστασιά του ξύλου, σίγουρα δεν θα τη βρούμε σε ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου φτιαγμένο από αλουμίνιο.

Πλαστικά: Στα θετικά στοιχεία τους συγκαταλέγεται η τιμή τους. Βλέπετε, είναι πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα είδη. Επιπλέον, είναι ελαφριά και διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις. Ωστόσο, οι αποχρώσεις αυτές μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μη… σώζουν την κατάσταση, αφού συνήθως τα πλαστικά έπιπλα δεν εναρμονίζονται και τόσο εύκολα με το φυσικό περιβάλλον. Τέλος, μπορούν να αποσβέσουν το κόστος τους, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα έχουμε για μια ζωή μια και δεν είναι τόσο ανθεκτικά.

Photo: via Pinterest