Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές έξυπνες, ευφάνταστες -αλλά πάνω απ’ όλα απλές- ιδέες, οι οποίες έχουν ως στόχο τους να σας βοηθήσουν να «τυλίξετε» το σπίτι και τη ζωή σας με τα χρώματα της Άνοιξης! Φέτος, λοιπόν, μπορείτε αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να κινηθείτε σε πιο… παιχνιδιάρικους ρυθμούς όσον αφορά την διακόσμηση των πασχαλινών αβγών και του σπιτιού σας, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα κάποιες πιο δημιουργικές ιδέες για το βάψιμο και τον στολισμό τους. Κάποιες από αυτές;

  • Τυλίξτε τα αβγά ένα-ένα σε λίγο τούλι και κρεμάστε τα σε ένα κλαδί το οποίο έχετε στερεώσει σε ένα γυάλινο βάζο. Αυτό, μπορεί να είναι το πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα και το πιο όμορφο πασχαλινό δέντρο που θα έχετε φτιάξει ποτέ!
  • Πάρτε λίγη δαντέλα και κολλήστε τη ή στερεώστε τη δένοντάς τη περιμετρικά από τα αβγά σας. Μάλιστα, μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δαντέλες σε διάφορα χρώματα, τις οποίες θα στερεώσετε επάνω σε λευκά αβγά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα προσεκτικά σε όμορφα καλάθια ή πιατέλες τις οποίες αν θέλετε μπορείτε να στολίσετε με λίγα ανθάκια.
  • Δοκιμάστε να χρωματίσετε τα αβγά σας με διαφόρων ειδών μπογιές: Μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές, ακόμα και ξυλομπογιές. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας ενθουσιάσει!

Τέλος, χρησιμοποιήστε τα πασχαλινά αβγά σας μέσα σε διάφορες μικρές συνθέσεις τις οποίες θα μοιράσετε σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Έτσι, θα καταφέρετε να «διοχετεύσετε» τη θετική αύρα των ημερών όχι μόνο στο τραπέζι σας, αλλά σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας!

 

Photo: Debby Hudson via Unsplash.com